Sivut

10.5.2013

Viisumia mä metsästän...

Selostusta kaikille joita kiinnostaa.. (:lue SINÄHÄN LUET TÄMÄN)

Eilen sähköpostiin kolahti viisumiohjeet (ihanan nopeaa toimintaa!) ja muut tarvittavat numerosarjat. Aloitin viisumihakemuksen tekemisen netissä (https://ceac.state.gov/GenNIV/) joka ei muuten ole ihan niin helppo kuin aluksi ajattelin.. Kannattaa varata aikaa. Mulla meni varmaan 3 tuntia :D

Ensiksi kysytään perustiedot: Nimet, passitiedot, mitä viisumia haen, koulutustiedot, perheenjäsenet, kontaktit USA:ssa, edelliset käynnit USA:ssa ja missä osoitteessa aion asua. En ole vielä saanut asuntoa, joten nähtävästi menen sitten pomoni luokse pariksi ekaksi päiväksi, kunnes asunto löydetään. Sitten alkoi tämä kuuluisa "turhantiedon" kysely..

  • Olenko ollut mukana rekrytoimassa lapsisotilaita? 
  • Olenko lähettänyt rahaa terroristijärjestölle? 
  • Olenko ollut mukana järjestössä joka siirtää laittomasti elimiä ja ihoa? + miljoona muuta samantyylistä kysymystä

Ehkä näillä on joku todellinen tarkoitus, mutta mua ne lähinnä nauratti..... :D Ei viiti ehkä vitsailla kuitenkaan.

Lomakkeessa kysyttiin myös entisiä työpaikkoja ja piti kaivella vuosien takaisten pomojen nimet ja puhelinnumerot... Lopuksi piti lisätä digitaalinen viisumikuva (51mm x 51mm ja max. suuruus 240kB) ja mulla oli tietenkin vain paperikuvat, joten tänään juoksin valokuvaliikkeeseen skannaamaan sen...

Oon niin kaunis..


Lopulta kun lomake oli VALMIS, se allekirjoitetaan elektronisesti ja lähetetään eteenpäin. Sen jälkeen pääsee varaamaan haastatteluaikaa, joita on aika rajallisesti. Itse sain ajan keskiviikkona 15.5 klo 9.50. HUH. Eli jos kaikki menee hyvin (koputan puuta) niin viisumin pitäisi tulla ensi viikolla! Pienimuotoinen helpotus.

Älä myöhästy. ÄLÄ.


Kannattaa tehdä hakemukset ja maksut tietokoneella josta on mahdollisuus printata heti. Lomakkeet pystyy kyllä jälkikäteen avaamaan netissä ja printtaamaan myöhemmin, mutta helpottaa suuresti :) Itse tein ne kirjastossa, missä oli kopiointimahdollisuus (maksullinen), koska eihän meillä kotona oo tietenkään kopiokonetta ku sellaista tarvitsee.

Sitten siirrytään viisumimaksuihin... Ensin maksetaan MRV fee (The Machine Readable Visa) joka on 128€ ja SEVIS-fee (Student and Exchange Visitor Program fee) joka on 150€. Molemmista pitää näyttää kuitti haastattelussa. MRV:n pystyy maksamaan verkkopankissa ja SEVIS täytyy maksaa luottokortilla. 

Hyvin toiminut sponsori ASF !!!

Lisäinfoa, kiitos



Jos hakee J-1 viisumia (Exchange visitors) haastattelussa täytyy olla mukana:
  • Passi
  • Kuitit SEVIS ja MRV maksuista
  • DS-7002 (Internship Placement Plan)
  • DS-2019 (Certificate of Eligibility for Exchange Visitor)
  • Muita dokumentteja, esim vakuutustiedot, KELAn ja HAAGA-HELIAn tukipäätökset
  • Kirjattu kirjekuori ja postimerkki viisumin takaisinlähetystä varten
Tänään tuli myös sähköiset lentoliput!!!!! YEAAA.

Huh. Sounds like I've almost made it?


Skumppaa helpotukseen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti