Sivut

15.5.2013

VIisumihaastattelu

Jos sua mietityttää millainen kokemus viisumihaastattelu jenkkien konsulaatissa on niin lue tämä!! Ja jos sua ei kiinnosta ni lue silti.

  • Kun on täyttänyt viisumihakemuksen netissä, pääsee varaamaan haastatteluaikaa joita on suhteellisen rajoitetusti. Ja ne on yleensä aamuisin tai aamupäivisin, joten kannattaa ihan huolella ottaa vapaata siihen. 
  • Osoite on väliaikaisesti Kaisaniemenkatu 3C (Steam Coffeen ja Robert's Coffeen välissä) ihan tavallisessa kerrostalossa. Ulko-ovella soitetaan summeria tasan silloin kun sun aika on (ne ei päästä sisään liian aikaisin eikä sitten myöhässäkään). Mun tuurilla siinä ovella odotteli toinenkin haastatteluun menijä, joten ei yksin tarvinnut miettiä ja odotella. 
  • Sitten hissillä viidenteen kerrokseen ja ovella odottaa turvamies, joka ottaa sun passin ja läimäsee oven nenän edestä kiinni. Sitten siinä odottelet että jaahas..... Kunnes ovi taas avautuu ja sut kutsutaan nimellä turvatarkastukseen.
  • Aulassa on sitten ihan tavallinen turvatarkastus ja mukaan saa ottaa vain ne paperit mitä tarvitsee, muut jätetään naulakkoon. Ne tarkasti että puhelinkin on kiinni. 
  • Odotushuone odottaa. Siellä oli varmaan 15 ihmistä mun lisäksi istumassa ku sillit purkissa. Ei ilmastointikaan toiminu kunnolla. Huoneessa on kolme tiskiä joihin kutsutaan nimellä. 
  • Ensimmäinen tiski ottaa vastaan sun passin, kirjatun kirjekuoren, viisumimaksukuitit ja DS-2019 lomakkeen. Sit taas istumaan. Onneks siellä oli yks söpö pikkuvauva joka viihdytti mua ilmeillään.
  • Toinen tiski ottaa sun sormenjäljet kaikista sormista. Sit taas istumaan. Tuli kyllä outo olo kun ei ollu edes puhelinta jota räplätä.
  • Kolmas tiski on sitten haastattelutiski. Multa kysyttiin tasan kaksi kysymystä: Minne lähdet työharjoitteluun? Kuka maksaa tän matkan? JA SE OLI SIINÄ??? Viisumi hyväksytty ja viikon kuluessa pitäis tulla postiluukusta! JEEE!
Tasan tunti siinä karusellissa meni todella vaivattomasti. Olin ihan turhaan jännittänyt ja nukkunut viime yön huonosti ja tarkastanut miljoona kertaa onko laukussa kaikki tarvittava mukana. Ne ei huolinu mitään ylimääräsiä dokumentteja, näköjään olin hyvin tehnyt hakemuksen :)


Aika lähteä haastatteluun! David ja Adam toivottaa onnea ;)

Kyllä hymyilytti aurinkoinen Helsinki :)

hahha en kestä itteeni :D

Uudet converset käyttöön!! <3

Palkitsin itseni ahkeruudesta :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti