Sivut

25.1.2014

New camera

Yksi unelmistani kävi eilen toteen.. Pitkän harkinnan ja vertailun jälkeen kaulassani roikkuu viimeinkin oma ensimmäinen järjestelmäkamera! Mietin pitkään millaisella kameralla pääsisin valokuvausharrastuksen alkuun, hinnan nousematta taivaisiin. Pääsääntöisesti kuvailisin kuitenkin vain harrastusmielessä blogia varten. Sain todella paljon motivaatiota ja uusia ideoita postauksiin! 
Googlasin monta tuntia eri kameroita ja värväsin äidinkin kyselemään valokuvausharrastajaystävänsä mielipidettä. 

Mikä kamera?

Ensiksi piti tietenkin valita kameran merkki. Canon, Nikon, Olympus, Sony….. Harvalla ystävälläni on järjestelmäkamera, joten ainoat mielipiteet sain oikeastaan netin keskustelupalstoilta. Niistä ei ole mitään hyötyä kun yksi vihaa ja toinen rakastaa. Halusin hyvälaatuisen järjestelmäkameran joka on helppokäyttöinen, pienikokoinen ja kohtuuhintainen, merkillä ei niin väliä. Pähkäilin kolmen kameran välillä. Canon 1100D, Nikon D3100 ja Canon EOS M. Kaikki kolme ovat suurinpiirtein samantasoisia, mutta kaksi ensimmäistä valitettavan isokokoisia. 

Mihin kameraan päädyin?

Canon EOS M on mikrojärjestelmäkamera, joka on huomattavasti pienikokoisempi kuin kilpailijansa. Lainaten suoraan Jukka Kolarin ja Peter Forsgårdin Parempia kuvia Canon EOS järjestelmäkameralla- kirjaa "EOS M -järjestelmässä käytetään toisenlaista ratkaisua: kennolta tuleva, jatkuvasti päivittyvä etsinkuva näkyy kameran takana olevassa isokokoisessa LCD-kosketusnäytössä. Koska peilikoneistoa ei tarvita, kamera voidaan tehdä huomattavasti tavallista järjestelmäkameraa pienikokoisemmaksi." 
EOS M -kameraan voi käyttää kaikkia Canonin objektiiveja käyttämällä pienikokoista sovitinta. Jos vaikka innostun valokuvaamisesta todenteolla, voi miettiä paremman zoomin hankkimista mutta uskon että alkuun tämä kamera on loistava. Mukana tuli EF-M 18-55 IS STM - objektiivi, eli ihan perus zoomilla ja tietenkin kuvanvakaajalla. Yksi asia mitä jokainen keskutelupalstalle kirjoittava painotti, oli juuri kuvanvakaajan tärkeys. Paketissa oli myös erikseen salama jonka voi kiinnittää kameraan tarvittaessa, helpottaen kameran kuljettamista. 

Olen aivan rakastunut uuteen kameraani ja olenkin eilisen ja tämänpäivän räpsinyt kuvia kovaan tahtiin.    Vielä on PALJON oppimista ja lukemista jotta oppisin kaiken hyödyllisen. Eipä ole enää niin helppoa räpsiä kuvia sieltä täältä kun pitää miettiä millä asetuksilla ja poltinväleillä/valotuksilla… 

Seuraavassa hieman otteita kuvasadosta, nauttikaa ja kertokaa mitä mieltä olette!










Ainiin, tässä kuva kamerasta (otettu netistä)




2 kommenttia:

  1. Tosi hyvännäkösiä kuvia! :) Kyllä mäkin oon niin mikrojärkkärin kannattaja, helppo ottaa mukaan ja tulee hyvää jälkeä koosta huolimatta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, mahtavaa kuulla! Vaikka onhan tässä opettelemista kun on tottunut vaan iPhonella räpsimään kuvia…. Toi on kyllä tosi kätevän kokoinen, menee ihan käsilaukussakin!!!

      Poista