Sivut

2.7.2013

Kaksi kaunista Kalifornian viikkoa


Los Angeles, California 1.7.2013 (viimeinen päivä ennen meidän – siis parhaiden vieraiden ikinä - lähtöä)

Juuri tällä hetkellä tätä kirjoittaessa istun Oonariinan kämpän altaan reunalla, lämpötila näyttää 36:tta astetta, paita on heitetty pois, meidän L.A.-playlist soi kuulokkeista ja kylmä cokis maistuu täydelliseltä - just nyt kaikki on täydellistä!

Viimeiset kaksi viikkoa on ollut ihan parhaita (matkalaukkujen myöhästymisestä, pikku vesivahingosta ja palovammasta sekä budjetin ylittymisestä huolimatta). Täytyy myöntää että oon super-kade Ondelle, joka saa jäädä tänne vielä 5 kuukaudeksi. Kohta meillä on talvi - ja Ondella kesä vaan jatkuu! Suomalaiset on sekoja, kun sitä reilu kuukauden päästä alkavaa Suomen 10kk kestävää synkkyyttä vaan siedetään, kun toisaalta aina voisi olla tällaista (onde on tajunnu ettei tarvii kestää, congrats!) Sorry muuten että muistutin suomen kesän olevan jo melkein ohi - mutta siinäpä teille yksi syy vierailla Kaliforniassa. Ja tässä 9 syytä lisää:

1) Kuvittelepa itsesi avoautoon kurvailemaan helteistä vuoristotietä Madonnan ja Cameron Diazin talojen ohitse autostereoiden soittaessa sun lempimusaa. Ihan siistiä, eikö?

2) Tai lenkkeilemässä Hollywood-kukkulalla pilvenpiirtäjien siintäessä taustalla.


3) Tänne tullessa et nää pelkästään USAa, vaan sata muutakin kulttuuria. Ja kaikki tulee mahtavasti toimeen keskenään. Suomalaiset ottakaa oppia. Ja ihmiset täällä on muutenkin supermukavia ja avoimia - you'll see when you get here…

4) RUOKA! Ahh. Se ei lopu koskaan kesken, maistuu aina mahtavalta ja täältä saa mitä vaan! Kuka on esim. Helsingissä eksynyt El Salvadorilaiseen katukeittiöön? 


5) Vegas on muuten vain ajomatkan päässä. Mut se täytyy itse kokea. Ja jokaisen TÄYTYY se kokea! Huh! 




6) Täällä opit ajamaan. 














Ja olemaan stressaamatta manskun puoli viiden "ruuhkista". Välillä voi turhauttaa, mutta mikäs siinä avoautossa istuessa ja ice-lattea siemaillessa. (Auto on muuten täällä aika must - remember that.)


7) Saat muutenkin uutta perspektiiviä. Kun julkisen liikenteen  bussimatka suoraa tietä eteenpäin yhden kaupunginosan sisällä vastaa matkaa Helsingistä Turkuun ja samalla näkee ihmisiä aivan laidasta laitaan, niin helsinki alkaa tuntua aika pieneltä paikalta tässä maailmassa. 


8) Santa Monican & Malibun auringonlaskut! Ahh, rentouttavinta katseltavaa ikinä. Hipit, hipsterit (ja laillisen pilven tuoksu ympärillä - ei silleen että huumeet olisivat hyväksi mut anyway..), kalastajat ja surffaajat – ne ei ainakaan lisää stressiä.


9) Ja tietenkin SEURA!!! Ja Onden mahtava vieraanvaraisuus sai olon tuntumaan tosi kotoisalta. Tuntu tosin vähän pahalta että emäntä nukkui sohvalla...

Ja lopuksi kehotus kaikille: Nyt sinne verkkopankkiin, nostakaa opintolainaa ja ottakaa suunnaksi: CALIFORNIA. Ehkä Onsku toivottaa teiätkin tervetulleeksi ;) Tai menkää ees jonnekin, kokekaa, nähkää, nauttikaa kesästä. Peace.

See ya USA, Losi ja California - yllätitte positiivisesti. Mä vaihdan huomenna sushin Alepan chili-tunaan ja nuudeleihin, auringonlaskut Onnelan valoihin, Rodeo Driven Itäkeskuksen shoppailuparatiisiin, Malibun Puotilan kultaisiin hiekkarantoihin ja niin edespäin. Jee - tai vähän vähemmän jee  :) Mutta kivaa oli, million thänks Onsku!



7 kommenttia:

  1. Uuu teil on ollu niin superia! :) Ihana vieraskirjottaja! <3 T. Henni

    VastaaPoista
  2. päivä on nyt oltu (nukuttu) kotona ja ihan hirmunen hinku ois takasin!! nauti nyt onde täysillä olosta, maisemista (vons) ja avocadoista ihanassa californiassa ja tarzanassa, suomea riittää sulle runsaasti vielä tulevaisuudessa. marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NAUTIN TÄYSILLÄ! kiitos seurasta, olitte huippuvieraat <3 !

      Poista
  3. Kiitos Marika, arvaa tekeeks vaan entistä enemmän mieli mennä... Kärsin:( t. Saranda

    VastaaPoista
  4. Onsku, Äiti ja iskä!
    Jees! The Ganyon is really great! Kiitos kortista.
    Eero-ukki

    VastaaPoista