Sivut

14.8.2013

Ruokakauppakierros Oonariinan kanssa

Jos jotakuta kiinnostaa tietää mitä kaikkea amerikkalaisissa ruokakaupoissa myydään, lue tämä!
Otan esimerkiksi lempikauppani VONS:in koska se on lähellä, mulla on sinne kanta-asiakaskortti, siellä on hyvä valikoima ja hyvät hinnat! Mutta nyt kun olen aloittanut tämän niin sanotun terveellisen elämän, joutuu vähän suurentamaan budjettia koska avokadot nyt vain valitettavasti ovat kalliimpia kuin pakastepizzat. Pari kuvaa myös TARGET:istä ja Fresh&Easy:stä.

Amerikkalaiset ruokakaupat on suunniteltu perheille tai tosi isoille perheille. Mitä enemmän ostat sitä vähemmän maksat! Hyvähän siinä on ostaa kun asuu yksin eikä omista autoa. Millä ihmeellä kantaisin 10 purkkia maitoa kotiin? Tai vastaavasti ostaisin kolmen kilon jauhelihapakettia. Huoh. Ehkä kuvat selityksineen antavat paremman kuvan:

Koko hylly täynnä erilaisia proteiinipatukoita, snacksejä, Nutrigrain, muka terveellisiä välipaloja. Kaikki 10 kappaleen paketeissa.
(target)


Brownies valikoima..... Ai että ku tekis mieli! (target)

Pöytä täynnä keksejä ja kakkuja ja ton rasian hinta on 5 dollaria...(vons)

Ruokakaupoissa on myös alkoholia myynnissä. (vons)

Koko käytävä täynnä pelkkiä valmispakasteruokia.. Joskus kun laiskotutti, ostin 2 dollarin spaghettiannoksen. En suosittele. Nämäkin usein 5 kappaletta 10 dollarilla. (vons)

OH MY.... Kerran B&J:t oli tarjouksessa: 2 kpl 5 dollarilla. EI PAHA. (vons)

NELJÄ pizzaa 5 dollarilla. Ei mikään ihme että ihmiset mielummin ostaa noita kun kallista "terveysruokaa". (vons)

Appelsiinimehujen kirjo..... Ja tönikät on ihan megaisoja. Mutta jos haluat ostaa pienen tölkin, se maksaa sitten 5 kertaa enemmän. (vons)

2 litran limu alle dollarin. Hmm. (vons)

Karkkihylly..... Kävelen haikein mielin ohi.... (vons)

Limulaatikoita alennuksessa. Monilla on tapana ostaa tollanen kotiin ja ottaa aina yksi tölkki vaikka päivällisen kanssa. Niinkuin mä tein vaihtarivuonna :D (vons)

MUST BUY 4 !!!!!! (vons)

Täällä jenkeissä on myös tapana että sun ostokset pakataan siinä kassalla jo pusseihin. Pakkaajana toimii joko kassatäti/setä tai sitten ihan oma pakkaaja (oisin halunnut ottaa kuvan mutta en viitsinyt). Pitääkö niitä muuten tipata? Apua. Ja jokainen asia laitetaan eri pusseihin. For real. Mulla on varmaan kymmenen vuoden roskapussit kaapissa odottamassa. Vaikka kuinka sanon että mulla on omat pussit mukana niin ei sitä ymmäretä. Luovutan ja laitan ne sitten pusseissa mun omiin pusseihin. How smart!

Moni on harrastaa täällä "Couponing" eli suomeksi, kuponkien keräämistä ja niiden käyttämistä ruokakaupoissa. Ilmaisjakelulehtien mukana tulee AINA kasa mainoksia ja sieltä kaikki tarkimmat harrastajat leikkaavat parhaimmat tarjoukset irti. Yleensä ne on suuria määriä vaikka pesuainetta tai muropaketteja tai sitten 50c-1dollarin alennuksia tietystä tuotteesta. En ole itse vielä päässyt hommaan mukaan, mutta tänään esimerkiksi edessäni oleva nainen säästi melkein 60 dollaria pelkillä kupongeilla. Sanoin sitten että "Nice job!" ja nainen vastasi että teini-ikäisten kaksosten äitinä pakko kerätä kaikki alennukset ja kupongit mitkä irti lähtee, naurahti ja jatkoi matkaansa. Ei mikään huono juttu. 

Mutta muuten ruoka täällä on aika pitkälti samanhintaista kuin Suomessa (tietenkin dollarin kurssi hieman alentaa hintaa). Varsinkin hedelmät ja vihannekset (surprise surprise, terveellinen ruoka) on aika kalliita. Avokadot varsinkin :( 
Amerikka on valmisruokien ihmemaa ja sen olen kyllä huomannut! Onneksi voi myös valita terveellisiä valmisruokia jos joskus ei jaksa vääntää itse ruokaa :) 

Nyt häippäsen espanjan tunnille ja esittelen mun läksytarinan joka kertoo Suomen ilmastosta kaikkina vuodenaikoina! Wish me luck. 

Kohta-tulee-parsakaalit-ja-parsat-korvista- Oonariina



2 kommenttia:

  1. Moi kullannuppu!
    Kiva taas lukea kuulumisia. Muistan saman Florida-ajalta miten hirveän suurissa määrissä kaikki sielä myydään. Ei ole ihme jos ihmiset ovat siellä lihavia ja entä miten epäterveellisesti he usein sitten syövät. Ihaniaa salaattilautasia sinun ruokavaliossa ja jotain erikoisia ruokia. Sinulla on silmää niiden asettelussa, eli olet hyvin visuaalinen tyyppi. Oli niin kiva kulla äänesi ja kun se vielä oli yllätys, niin vielä kivempi. Tuntui vaan, että olit ihan äsken täällä ja että pian olet sitten takaisin. Olen jo tottunut sinun maailman matkalaisuuteesi. Irja-mummosi pyysi kertomaan terveisiä ja että hänellä riittää kiirettä välillä lapsia kaitsemassa ja Sirkka-ystävää kuljettamassa. Hienoa, että olet ottanut Personal-trainerin, vaarmaan saat hyvää opetusta. Ja entä se espanjan kurssi, vau, tsemppiä tyttö!

    Rakkaudella mummi

    VastaaPoista
  2. Mummin kaa samaa mieltä noi ruoka-annokset on ihania ! ! !-ilmis

    VastaaPoista