Sivut

1.8.2013

Työharjoittelun ABC

Leppoisaa elokuuta kaikille! Joko on elokuu? Äsken oli kesäkuu.
Kerron nyt hieman tarkemmin työharjoittelustani, mitä teen, milloin ja missä ja keiden kanssa. 

Missä ja keiden kanssa?

Työpaikkani sijaitsee Sherman Oaksissa pienessä toimistorakennuksessa. Täällä on muun muassa vakuutusyhtiöitä ja jotain ihme yrityksiä joita en oo vielä saanu stalkattua tarpeeksi.. Meitä on täällä yhteensä neljä työntekijää, joten pieni tiivis porukka kyseessä! Tuun kaikkien kanssa tosi hyvin toimeen, joskus liiankin hyvin ku pelataan rantapallolla futista ku pitäis tehä töitä tai vastaavasti etsitään pomon piilottamaa suklaalevyä ympäri toimistoa.

Kuuluisa rantapallo...


Milloin? 

Työaika mulla on tooooosi joustava. Ensimmäiset kuukaudet oon tehny 10-18 päiviä, koska muut työntekijät tulevat kauempaa vähän myöhemmin töihin (tekevät töitä kotona). Joskus pääsen aikaisemmin jos on hiljaisempaa ja niin edespäin. Oon tykännyt nukkua pitkään, kävellä rauhassa bussille, nauttia lämmöstä ja päästyäni töistä on kuitenkin vielä valoisaa :) Ehkä tulevaisuudessa kun työtehtävät alkavat sujumaan itsenäisemmin, voin mennä vähän aikaisemmin ja päästä aikaisemmin kotiin!

Kyllä, joudun myös käyttämään huimaa laskupäätäni kustannuslaskuissa ja tarjouksia tehdessä, apua...


Mikä yritys?

Olemme suomalainen (ensisijaisesti business2business) matkanjärjestäjä. Asiakkaina meillä on monia matkatoimistoja ympäri Suomea, niin vapaa-ajan matkustajia kuin liikematkustajiakin. Toimistot ottavat meihin yhteyttä, pyytävät tarjousta asiakkailleen ja me järjestämme räätälöidyn matkan heille täällä USA:ssa ja Kanadassa. Teemme yhteystyötä myös Saudi-Arabian, Australian ja parin muun Euroopan maan matkatoimistojen kanssa. Toimistolla puhumme suomea, mutta soitot tapahtuu jenkkien sisällä joten kyllä se englannin kielikin on vahvistunut mukavasti. Teemme ensisijaisesti pakettimatkoja ryhmille ja yksittäisille asiakkaille, mutta hommaamme myös pelkkiä lentokenttäkuljetuksia tai konserttilippuja.

Meillä on todellinen viharakkaus-suhde!!!


Mitä mun työkuvaan kuuluu? 

Kaikkea maan ja taivaan väliltä. Tarjousten tekemistä, matkaohjelmien ja ryhmämatkojen suunnittelua, tiedon keräämistä, varausten tekemistä (hotellit, ravintolat, konserttiliput, kuljetukset, opaspalvelut), autonvuokraamista, esitteiden tekoa ja kohteisiin tutustumista. KAIKKEA. Joskus myös kahvin keittämistä tai suklaalevyn/muffinssien hakemista lähikaupasta kun hermoja alkaa kiristämään. Soittelen tosi paljon yhteistyökumppaneille ja sähköposti käy kuumana!


Kauniita värejä käytävillä <3 ...

Negatiivista?

Aikaero. Meillä ainoa toimisto on täällä Los Angelesissa, joka sijaitsee ihan väärällä aikavyöhykkeellä. (10h Suomesta jäljessä, 3h itärannikosta jäljessä) Ollaan kuitenkin niin paljon tekemisissä Suomen, Australian, Saudi-Arabian ja jenkkien itärannikon kanssa, minkä takia tärkeimmät asiat täytyy hoitaa yöllä/varhain aamulla. Usein kun tuun toimistolle, moni maa on jo pistänyt pillit pussiin joten täytyy hoitaa muita asioita. 

Faxaus ja maksutavat. Maksut maksetaan luottokortilla (ei täällä mistään verkkopankista tiedetä), hotellille täytetään luottokorttimaksua varten lomake, joka pitää sitten faxata. Faxinumero on aina väärä, se ei ikinä mene perille ja se on aina jollain tavalla väärin täytetty. Sen takia hotelleille pitää soittaa ainakin viisi kertaa päivässä varmistaakseen että ovathan saaneet lomakkeen ja onhan kaikki kohdat oikein täytetty. Ainakin olen oppinut tekemään asiallisia puheluita englanniksi ja olla menettämättä hermoja. Ja tietenkin täytyy pitää mielessä että: "Maassa maan tavalla". Jep.

Täällä olen myös kantapään kautta oppinut että kaikki palvelut jotka olet varannut, eivät aina välttämättä ole sitä mitä olet oikeasti varannut. Osaan todellakin tämän harjoittelun jälkeen arvostaa kaikkia matkanjärjestäjiä ja mitä he tekevät asiakkaidensa puolesta jotta heillä olisi unohtumaton matka!

Kohteisiin tutustumista.


Positiivista?
Joka päivä erilainen. Tämän työn mielenkiintoiseksi tekee just se kun ei tiedä mitä tapahtuu minäkin päivänä. Jonain päivänä voi olla vaan tiedon keräämistä ja puheluihin vastaamista, toisena taas yllättävä (arkistoihin unohtunut) 30 hengen ryhmävaraus Alaskan metsiin, jonne pitäisi viikon päähän saada suomenkielinen matkaopas, bussi, hotelli ja joku mukava kaupunkiretki. Meille mikään ei ole mahdotonta! Se vaan täytyy kaivaa Internetin ihmeellisestä maailmasta (olen porukan Google-hirmu)!

Monipuolisuus. Yhtenä päivänä pääsin tekemään kenttätyötä lentokentälle. Oltiin VIP-asiakkaita vastassa ja saatettiin heidät portilta toiselle, sain jopa tippiä! Se tuntui aika ammattimaiselta!

Kiva työporukka. 

Oon lopullisesti jättänyt loppuosan nimestäni pois koska siitä vaan ei tullut yhtään mitään. Oona on jo tarpeeks vaikea ymmärrettäväksi, joten Oonariina? No way. "Anna? Ouna? Hanna? What?"
Huomasin vaihtarivuonnakin että se Oona on helpompi, joten ihan hyvillä mielin luovun Riinasta hetkeksi.. You can call me Oona Oinonen!
Kuvittele hetki miltä toi kuulostaa amerikkalaisen korvissa. Yes, that's what I thought.

Taidetta toimistorakennuksessa!

Yhteenvetona olen viihtynyt täällä todella hyvin ja mut on otettu avosylin vastaan. Oon tähän päivään asti saanut kokeilla kaikkea mahdollista ja pikkuhiljaa saan kontolleni vastuullisempia tehtäviä joita odotan innolla! Siitä tietää että on kivassa työpaikassa, kun aamulla on mukava nousta ylös ja lähteä töihin. Se on mun mittari. Ja tähän mennessä olen noussut sutjakkaasti aamuisin sängystä! Se on jo paljon :D

Hyvää syksyn odotusta Suomi!!!!

O-R




3 kommenttia:

  1. jeeeee hyvä onsku

    VastaaPoista
  2. Oi, kuulostaa hauskalta! Hyvä, että viihdyt:) kivaa elokuuta♡ -larkku-

    VastaaPoista