Sivut

18.9.2013

Tuntematon nähtävyys

En ole ikinä ennen kuullut nähtävyydestä nimeltä Hearst Castle kunnes kolleegani töissä suosittelivat lämpimästi linnassa käymistä jos kerran siellä päin Kaliforniaa seikkailee. Kuulemma yksi Amerikan kauneimmista maatiloista josta on mahtavat maisemat merelle. Varasin meille opastetun kierroksen aamuvarhain (okei no klo. 9.00) eikä mulla ollut harmaintakaan aavistusta minkälainen tämä paikka on, joten ostin niin sanotusti sian säkissä.

Hearst Castlen, toiselta nimeltään Lumotun kukkulan, rakentaminen aloitettiin vuonna 1919 kuuluisan lehtimogulin William Hearstin toimesta. 56-vuotias herra Hearst oli kyllästynyt telttailemaan sukunsa perintötilalla joten palkkasi arkkitehdin rakentamaan hänelle ja vierailleen mökin. Joo mökkihän siitä tosiaan tulikin koska tätä linnaketta/palatsia rakennettiin 28 vuotta eikä se vieläkään ole valmistunut. Huoneita päälinnassa on 165 ja alueella on myös kaksi allasta ja tenniskenttä. Muun muassa Winston Churchill ja Charlie Chaplin ovat vierailleet kyseisellä kukkulalla. Historian havinaa siis! 












Ulkoilutin myös uusia raitahousujani ensimmäistä kertaa enkä saanut outoja katseita! Ainakin mun jalat näyttää pidemmiltä näissä upeissa mallikuvissa, vai mitä? ;) Heh.  

(tiedot linnasta kuuntelin tarkkaan oppaalta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti