Sivut

4.10.2013

Life without a TV

Televisio. TV. Telkkari. Olen aina omistanut television. Tai oikeastaan olen aina asunut taloudessa jossa on televisio. Iso tai pieni televisio, televisio kuitenkin. Olen myös aina tottunut nopeaan ja toimivaan nettiin. Mitä tehdä kun ei omista pientä eikä suurta televisiota? Mitäs sitten vielä jos nettiyhteyskin on niin hidas ja pätkii niin pahasti, ettei sekään tuo minkäänlaista iloa elämään? 
Mitä tekee Oonariina? Vad gör Oonariina? 

Lukee kirjoja ja selaa lehtiä. Pari kirjaa vielä luettavana... Suosittelen lämpimästi Outi Pakkasen dekkareita. Aivan mahtavia ja koukuttavia.




Kirjoittaa kirjeitä. Pitkästä aikaa.




Siivoaa. Välillä. Osaan arvostaa tiskikonetta tämän jälkeen.




Laulaa karaokea Youtuben tahtiin. Sori naapurit. 




Menee aikaisin nukkumaan. Yrittää. Krr zzz.




Kuuntelee heinäsirkkojen sirkuntaa. Tsirp Tsirp. Sori, heinäsirkat olivat liian nopeita saadakseni kuvan niistä.

Tekee ristikoita. Kehitän sanavarastoani ja sivistän itseäni.




Kokkaa. Yrittää. Lopputuloksena toivottavasti kalaa, parsakaalia, parsaa, raejuustoa ja salaattia.




Selaa monta tuntia Instagramia puhelimesta jossa siinäkin maailman hitain netti. Mua voi seurata nimellä Oonariina. Ette olisi varmaan tuota nimeä arvannut.




Ensimmäinen reaktioni tietoon, että seuraavat puoli vuotta olisin televisioton ja että netti olisi hitaampi kuin etana juoksukilpailussa: NO WAY. Miksi ei? No okei, missaan Vain Elämää, Tanssii Tähtien kanssa, Voice of Kids, Julkkis-BB plus kaikki muut hömppäsarjat joita seurasin vain tylsyydestä enkä edes oikeasti ikävöi niiden seuraamista. Niitä katselee koska on mahdollisuus. Ja on tylsää. Tottakai täällä jenkeissä olisi miljoona ja viisisataatuhatta ihanaa ohjelmaa joita varmasti seuraisin joka päivä, mutta ajattelin säästää ne rahat johonkin muuhun. Jos olisin halunnut ottaa "televisioliittymän" mun olisi pitänyt sitoutua siihen pitkäksi aikaa ja maksaa itseni kipeäksi. Hyvin olen pärjännyt ilmankin!

Netillä on hyviä ja huonoja päiviä. Joinain päivinä se toimii kuin rasvattu jolloin kirjoitan innoissani blogia ja katson Dexteriä tai Pretty Little Liarsia. Harmi vaan että katsoin juuri viimeiset jaksot molemmista sarjoista :( Toisina päivinä tekisi mieli paiskata koko kone ikkunasta läpi mutta tykkään mun läppäristä liikaa tehdäkseni sitä. Enkä halua joutua oikeuteen vuokra-asuntoni tilojen sabotoimisesta. Se tästä vielä puuttuisikin.

Töissä joudun/saan istua koneen ääressä kahdeksan tuntia joka päivä, joten lounastauolla hoidan pakolliset Iltalehden selailut, verkkopankkijutut ja muut sellaiset. 

Tämä on ollut erittäin terapeuttista aikaa minulle ja aivoilleni. Nyt osaan taas arvostaa sohvalla makoilua telkkarin edessä. 

Mitäs te muut, osaisitteko elää ilman televisiota?




6 kommenttia:

  1. Ilman televisiota -aika on kohta edessä täälläkin. Olen nimittäin luvannut myydä Sonyni Sannalle ja pojille. Sitten olisi käytössä vain netti-tv, joka toimii välillä hyvin välillä ei. Aluksi ajatus tuntui kauhealta, mutta luulen, että töllön katsomisen vähentäminen olisi vain hyvä asia :) Aika turhaanhan sitä tuijottaa iltaisin, kun siitä on tullut vaan niin tapa. Eilen tosin seurasin silmät kiiluen täällä pyörivää brittipoliisisarja Broadchurhia. Onneksi eivät ole vielä hakeneet töllöäni pois...

    Saara

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä Saara!!! Sitten kun tulee tv-himo niin voi kutsua itsensä kaverille kylään.. ;) tämä on ollut kyllä mielenkiintoista aikaa voin sanoa!! En olekaan kuullut tuollaisesta sarjasta... Rakastan poliisisarjoja että joudun ehkä aloittamaan sen sitten Suomessa!!

      Poista
  2. Meilläkään ei täällä oo telkkaria!! Kieltämättä vähän tekemisen puutetta sillon tällön. Netti sentään pelittää hyvin mut ei vaan 24/7 datauskaan kiinnostais :D En löytänyt mistään enkunkielistä lukemista täältä, mutta onneks äiti lähetti Suomesta niin on nyt onneks jotain muutaki tekemistä ainakin hetkeks, heh! Mut ehkä tää on ihan kasvattava kokemus ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo siis ainoa jolla ei oo telkkaria!! Helpottava uutinen :D joo ei toi koneella olo hirveesti innosta varsinkaan ku oon töissä vaan koneella. Tää kasvattaa, Porvoossa ehtii sit tuijottaa töllöö ;D

      Poista
    2. Jep, et oo.. Täällä on pari jotka haikailee kovasti salkkareiden perään (en mää) :DD Mut joo, ihan totta, vois koittaa keksiä jotain kehittävämpääkin kun ainainen dataaminen.. haha totta, totta! :D

      Poista
  3. Heips taas tyttö! En tulisi toimeen ilman TV-tä. Miten eläisin ilman Kauniita ja Rohkeita, entä uutisia, niitä ihanan usein tulevia uutisia. Muistatko miten minä jaarusin kun ukki uutiset aina tahtoi nähdä, monet päivässä? Nyt minäkin ihan kuin odotan, että mitähän uutta on taas tapahtunut. Ja sitten ei niin mitään. Onkohan minun elämä jo niin tylsää, että... Ei tottakaan. Mutta telkkaria ilman en voisi elää. Aion ostaa sellaisen myös makkariin, silloin voin napsata auki jo aikaisin aamusta kun ei tarvitse vielä nousta sängystä. Hyvä kun sinä luet, se antaa varmasti enemmän kuin television töllöttäminen. Tämä on siis minun mielipiteeni, eikä siis satavarmasti oikea. Kysyit kyllä ihan hyvän kysymyksen. Huomenna tapaan Sannan ja Juhan. Kiva nähdä heitä! Ja vain pari kuuta niin sinä lennät kotiin. Hyvää vkl ! mummi

    VastaaPoista